Evenepoel ziet "kinderdromen uitkomen": "Kicken dat ik bij kopmannen word afgeroepen"

  Evenepoel straalde bij de ploegenvoorstelling in Calpe.

  Voor Remco Evenepoel wordt 2020 een belangrijk jaar. De Giro wordt zijn eerste grote ronde, zo werd gisteren duidelijk, maar het supertalent wil zich ook elders laten zien. "Ik heb 4 hoofddoelen in 3 verschillende periodes", zei hij op de ploegenvoorstelling in Calpe.

  "10 kilometer knallen"

  Evenepoel debuteert op zijn 20e in een grote ronde. De Giro d'Italia wordt in mei zijn eerste grote rittenwedstrijd van drie weken. Daarnaast heeft de Sportman van het Jaar nog drie andere doelen: Luik-Bastenaken-Luik, de Olympische Spelen en de Ronde van Lombardije. Waar heeft hij het meest kans?

   

  "Dat is moeilijk om te zeggen. Het zijn drie totaal verschillende periodes. Ik heb natuurlijk al bewezen dat ik in de tijdritten veel kans heb. Ik hoop daarin dan ook te scoren. Het parcours van de Spelen en het parcours van het WK liggen mij."

   

  "De Giro wordt dan weer een ontdekkingsreis om te zien wat een grote ronde is. Ik wil vooral veel bijleren en in mij opnemen. We zien dan wel wat wel of niet kan en hoe mijn lichaam reageert. In de klassiekers heb ik ook al bewezen dat ik het aankan. Ik ga er alles aan doen om zo goed mogelijk aan de start te staan."

   

  Droomt Evenepoel stiekem van het roze in Boedapest? "Ik ga gewoon 10 kilometer knallen. Meer niet. Hopelijk is dat rap genoeg. Luik-Bastenaken-Luik is het eerste doel. De Giro is anderhalve week later. Als je goed bent in Luik, ben je ook goed in de Giro. Ik train veel met de tijdritfiets en ook het parcours is in mijn voordeel met dat stukje bergop op het einde. We zien wel."

   Luik-Bastenaken-Luik is het eerste doel. De Giro is anderhalve week later. Als je goed bent in Luik, ben je ook goed in de Giro.

  Remco Evenepoel

  "Kinderdromen die uitkomen"

  Evenepoel werd in Calpe bij het laatste kransje renners op het podium geroepen. Dat wil dus zeggen dat hij op korte tijd een van de kopmannen van het team is geworden. "Het is kicken dat ik bij de kopmannen word afgeroepen. Naast een geletruidrager in de Tour staan, is natuurlijk niet niets. Het zijn kinderdromen die uitkomen."

   

  "Ook van mijn titel Sportman van het Jaar geniet ik nog altijd. Het is een erkenning van mijn seizoen geweest. Ik krijg nog altijd kippenvel als ik eraan denk."

   

  Droomt Evenepoel op termijn van winst in een grote ronde? Is hij daarvoor goed genoeg omringd? "We zijn bezig met de ploeg te versterken met het oog op de toekomst. Ik ben heel trots dat Patrick er zo hard wil aan werken om mij te omringen met nieuwe jonge renners die heel goed bergop kunnen."

   

  "Andrea Bagioli en Joao Almeida zijn bijvoorbeeld jongens die in de Ardennen en de zware Italiaanse klassiekers al dingen hebben bewezen. In deze ploeg kan het ook niet anders dan dat ze goed evolueren. Hopelijk kunnen we ooit met een sterk team richting een goed klassement gaan."

  We zijn bezig met de ploeg te versterken met het oog op de toekomst. Ik ben heel fier dat Patrick er zo hard wil aan werken om mij te omringen met nieuwe jonge renners die heel goed bergop kunnen

  Remco Evenepoel

  "Ooit met een sterk team richting klassement gaan"