"Nieuw stadion kan Club verdubbeling van inkomsten op matchdagen opleveren"

  Vanaf 2022 speelt Club Brugge in een nieuw stadion.

  Sportief lijkt Club Brugge al een grote voorsprong te hebben op de concurrentie in België, maar met het nieuwe stadion dreigt blauw-zwart nu ook financieel weg te lopen van de andere topclubs.

  Gisteren ontvouwde Club Brugge-voorzitter Bart Verhaeghe in het stadhuis van Brugge de plannen voor een nieuw stadion voor 40.000 toeschouwers vlak bij Jan Breydel. De ambitie is dat Club Brugge vanaf 2022 er zijn intrek neemt.

   

  Goed nieuws dus voor de fans, die nu massaler naar Brugge kunnen afzakken. Maar voor Club Brugge zelf wordt het financieel nog een grotere voltreffer, zo denkt Dries Bervoet, journalist bij De Tijd.

   

  "Door dit nieuwe, grotere stadion zal Club meer tickets en abonnementen kunnen verkopen, meer eten en drinken op de dag zelf aan de man kunnen brengen én meer vips kunnen ontvangen. Alles samen zou dat tot een verdubbeling van de huidige inkomsten op matchdagen kunnen leiden."

   

  Een nadeel voor Club Brugge is wel dat het in een recreatiezone zal bouwen, waardoor het enkel op matchdagen commerciële activiteiten mag uitbaten. In het nieuwe stadion is er dus geen plaats voor winkels of kantoorruimte, in tegenstelling tot de Ghelamco Arena in Gent.

   

  Bervoet: "Ze hebben beslist om de bouwplannen aan de Blankenbergse Steenweg - waar deze extra activiteiten eventueel wel mogelijk waren - los te laten. Ze vechten al zo lang voor een nieuw stadion en dit is daar een soort shortcut naar. Er waren wellicht scenario's die nog idealer waren, maar dit lijkt me het best and final offer. Daarom zijn ze bij Club ook tevreden."

  Er waren scenario's die nog idealer waren, maar dit is het best and final offer

  Dries Bervoet (De Tijd)