Club Brugge bouwt nieuwe voetbaltempel naast huidig Jan Breydelstadion

  Het nieuwe stadion van Club Brugge komt naast het huidige.

  Verrassing in het stadiondossier van Club Brugge: blauw-zwart zal niet verhuizen naar een nieuwe locatie, maar gaat een nagelnieuwe voetbaltempel bouwen naast het huidige stadion. Cercle Brugge verhuist dan weer naar de Blankenbergse Steenweg.

  In 2022-2023 in nieuw stadion

  Het nieuwe stadion van Club Brugge is een dossier dat al lang aansleept. Blauw-zwart probeert al jaren een nieuw stadion neer te poten om het verouderde Jan Breydelstadion, dat 44 jaar geleden gebouwd werd, te vervangen, maar stuitte telkens op administratieve bezwaren.

   

  Nu is er eindelijk een doorbraak, want de club heeft een akkoord gesloten met het Brugse stadsbestuur om een nieuw stadion te bouwen naast het huidige Jan Breydelstadion.

   

  Stadsgenoot Cercle Brugge, waarmee Club momenteel Jan Breydel deelt, zal op termijn de site verlaten en zijn intrek nemen in een nieuw stadion op de Blankenbergse Steenweg.

   

  Voor Club Brugge een spade in de grond kan steken, heeft het wel nog een omgevingsvergunning nodig. Blauw-zwart hoopt het nieuwe stadion in 2022 in gebruik te kunnen nemen.

  "Realisatie van twee voetbalstadions"

  "Het intense overleg met beide voetbalploegen heeft geleid tot een voorstel dat tegemoet komt aan de ambities van de twee ploegen", staat te lezen in een persbericht.

   

  "Om het sterk verouderde Jan Breydelstadion te vervangen beoogt de Stad Brugge de realisatie van twee voetbalstadions, op twee verschillende locaties."

   

  "Dit biedt als voordeel voor de omwonenden van de huidige Olympiasite dat de impact op wedstrijddagen substantieel verminderd wordt, doordat 1 van de 2 ploegen de site binnen afzienbare tijd zal verlaten."

   

  "De huidige Olympiasite heeft een aantal belangrijke troeven voor de ontwikkeling van een nieuw stadion voor Club Brugge. Stad Brugge is eigenaar van de gronden, er zijn dus geen onteigeningen nodig. Het gebied is bovendien planologisch juist bestemd en heeft ondertussen al 44 jaar een stadionfunctie."

   

  "Alle partijen zijn er zich van bewust dat er een sterk pakket aan ondersteunende en milderende maatregelen nodig zal zijn. Slimme mobiliteits- en parkeeroplossingen op wedstrijddagen zijn daarbij cruciaal, alsook een optimale inplanting van het stadion t.o.v. de buurt en het maximale gebruik van nieuwe licht- en geluidstechnieken."

  De huidige Olympiasite heeft een aantal belangrijke troeven voor de ontwikkeling van een nieuw stadion voor Club Brugge.

  Club Brugge kondigt groot nieuws aan: