Cercle-voorzitter Schotte is not amused: "We hebben een lege doos"

  Cercle-voorzitter Frans Schotte weet nog niet waar zijn club aantoe is.

  Cercle Brugge weet voorlopig nog niet waar het aantoe is in het Brugse stadionverhaal. Voorzitter Frans Schotte ziet vooral veel problemen met de oplossing die het Brugse stadsbestuur voorstelde aan zijn club. "De Blankenbergse Steenweg is bij mijn weten nog altijd landbouwgrond."

  "Wij weten van niks"

  "Ik kan geen zinnig woord zeggen over het stadiondossier, want wij weten van niks", zei Cercle-voorzitter Schotte rond het middaguur in een eerste reactie. Hij keek naar de persconferentie van grote broer Club Brugge, maar is nog niet veel wijzer. "We hopen op een goede oplossing, maar we gaan uitleg moeten vragen", zegt Schotte.

   

  "De burgemeester heeft enkel gezegd dat we grond gaan krijgen en dat we daar een stadion mogen op bouwen. Bij mijn weten is die grond aan de Blankenbergse Steenweg nog altijd landbouwgrond. Club Brugge heeft heel veel problemen gehad met die locatie. Zal het een verschil maken dat het Cercle zou zijn dat daar nu gaat spelen?"

   

  "We kregen gisteravond om 22u een telefoontje dat het stadsbestuur een akkoord met Club Brugge had gevonden. Maar er is voor ons geen duidelijkheid. Er zou pas in juli een beslissing vallen in het dossier rond de Blankenbergse Steenweg. We weten dus nog niet eens of het wel een optie is om daar een stadion te bouwen."

  Er zou pas in juli een beslissing vallen in het dossier rond de Blankenbergse Steenweg. We weten dus nog niet eens of het wel een optie is om daar een stadion te bouwen.

  Frans Schotte

  (lees voort onder de foto)

  Club en Cercle delen voorlopig nog het Jan Breydelstadion.

  "Voorlopig niet ongelukkig of gelukkig"

  Dat Club Brugge naast het huidige Jan Breydelstadion een nieuwe voetbaltempel mag bouwen, dat vindt Schotte geen enkel probleem. "Wat ik wel een probleem vind, is dat wij een lege doos hebben. De Blankenbergse Steenweg is ons beloofd, maar we weten niet eens of daar wel een stadion mag komen", benadrukt Schotte nog een keer.

   

  "We kunnen er dus voorlopig niet ongelukkig of gelukkig mee zijn. Ik ben gewoon teleurgesteld in de manier waarop alles verlopen is. We houden ons hart vast en weten niet wat ons te wachten staat. Club Brugge had veel problemen met vergunningen voor een stadion aan de Blankenbergse Steenweg. Waarom zou dat voor ons anders zijn?"

   

  "We gaan eerst uitleg vragen aan het stadsbestuur en kijken naar eventuele alternatieven. Het eerste dat we nu moeten doen is proberen orde in de zaken te krijgen om de goede vragen te kunnen stellen aan het stadsbestuur", concludeert Schotte, die bedankte voor een uitnodiging voor de persconferentie van vandaag. 

   

  "Ik had geen zin om op alle vragen over Cercle "geen commentaar" te moeten antwoorden omdat ik het dossier niet ken."

  We houden ons hart vast en weten niet wat ons te wachten staat. Club Brugge had veel problemen met vergunningen voor een stadion aan de Blankenbergse Steenweg. Waarom zou dat voor ons anders zijn?

  Frans Schotte