De Croky Cup is hot: verdubbeling toeschouwers, 1,6 miljoen TV-kijkers

  Anderlecht kreeg het Lotto Park nog eens vol voor zijn kwartfinale tegen Club Brugge.

  De Croky Cup is populairder dan ooit. Dubbel zoveel supporters  bezochten en bekeken dit jaar de kwartfinales in vergelijking met
  vorig seizoen.

  De kijkcijfers en toeschouwersaantallen van de Croky Cup kennen dit jaar een spectaculaire stijging. Vorig jaar zaten 600.000 mensen voor de buis om de kwartfinales van de Croky Cup te bekijken, dit seizoen zetten maar liefst 1,6 miljoen voetbalfans de tv aan.

   

  Daarnaast trokken ook aanzienlijk meer fans naar het stadion. 40.000 supporters bezochten dit seizoen een kwartfinale van de Croky Cup. Vorig jaar waren dat nog slechts 20.000 fans. 

   

  "De samenwerking tussen Croky en de Pro League om de competitie aantrekkelijker te maken, werpt zijn vruchten af", lezen we in een persbericht.  "De Croky Cup, waarvan de televisierechten een afzonderlijk pakket zijn in de lopende mediatender van de Pro League, bereikt zo steeds meer Belgische voetbalfans."

   

  Nog vier ploegen maken dit seizoen kans op eindwinst in de Beker van België: Club Brugge en Zulte Waregem nemen het tegen elkaar op in de eerste halve finale, KV Kortrijk en Antwerp  vechten voor het andere finaleticket. 

  De samenwerking tussen Croky en de Pro League werpt zijn vruchten af. De Beker van België bereikt steeds meer Belgische voetbalfans.

  De spelers van KV Kortrijk vieren de kwalificatie voor de halve finales met de fans.