Australische (ex-)Genk-keepers zamelen geld in voor hun thuisland

  Danny Vukovic

  Danny Vukovic is een van de vele sporters die doneren aan Australië

  De verschrikkelijke taferelen van de bosbranden in Australië zijn de sportwereld niet ontgaan. Heel wat sporters hebben acties opgezet om geld in te zamelen voor slachtoffers en hulpverleners. Wij maakten een overzicht.

  Vukovic en Ryan komen met originele acties

  Danny Vukovic leeft mee met zijn landgenoten. De doelman van RC Genk die volop aan het revalideren is, veilt een gehandtekend shirt van de Socceroos.

   

  Oude bekende Mathew Ryan doneert 500 Australische dollar per redding in de Premier League dit weekend. Ryan kennen we van passages bij Club Brugge en Racing Genk.

  De tenniswereld bundelt de krachten

  Australië is momenteel het epicentrum van de tenniswereld. De ATP Cup wordt er nu gespeeld, de Australian Open gaat op 20 januari van start in Melbourne.

   

  Om de slachtoffers en de Australische hulpverlening bij te staan, heeft Tennis Australia beslist 100 Australische dollar te doneren voor elke ace die geslagen wordt op de toernooien. 

   

  Naast de donatie wordt woensdag 15 januari de Open Rally for Relief georganiseerd. De exhibitiematch met namen als Roger Federer, Rafael Nadal, Serena Williams en Naomi Osaka moet een grote smak geld opleveren.

   

  De spelers hebben ook niet stilgezeten. Onder leiding van Nicholas Kyrgios hebben heel wat tennissers het heft in eigen handen genomen:

  Hamilton is vrijgevig, Ricciardo veilt racepak

  Lewis Hamilton is duidelijk aangedaan door de branden in Australië. Hij doneert een half miljoen dollar, een bedrag dat geschonken zal worden aan de hulpverlening.

   

  Nog in de Formule 1 is Daniel Ricciardo van plan om zijn racepak te veilen.