Sporza Retro: 5 jaar geleden overleed toptalent Junior Malanda

  Junior Malanda (1994-2015)

  Dag op dag 5 jaar geleden werd de voetbalwereld opgeschrikt door de dood van Junior Malanda. Het Belgische toptalent overleed na een auto-ongeluk in Duitsland. 

  Junior Malanda zou 5 jaar geleden met Wolfsburg op stage vertrekken naar Zuid-Afrika, maar op weg naar de luchthaven belandde zijn auto met hoge snelheid tegen een boom. Aan het stuur zat een vriend.

   

  De Belgische belofteinternational speelde als 20-jarige al in de Bundesliga. Bij Wolfsburg was hij ploegmaat van onder anderen Kevin De Bruyne. Die transfer had hij verdiend met zijn puike prestaties bij Zulte Waregem.

   

  De verdedigende middenvelder met het gouden hart was heel geliefd bij zijn ploegmaats en leek voorbestemd voor de top. Hij stond dicht bij een selectie voor de Rode Duivels. Zijn dood zorgde voor veel verdriet, ook in Wolfsburg.

   

  Een sportief eerbetoon kwam er op 30 januari 2015. In zijn eerste wedstrijd na de winterstop veegde Wolfsburg de vloer aan met Bayern München: 4-1. Een ontketende Kevin De Bruyne scoorde twee keer. Wolfsburg is Malanda nog niet vergeten, op sociale media werd de Belg herdacht.

  10 januari 2015: Junior Malanda overlijdt na auto-ongeluk

  20 januari 2015: voetbalwereld neemt afscheid van Malanda

  Wolfsburg is Junior Malanda nog niet vergeten

  De Bruyne 5 jaar geleden: "We gaan je missen, kleine"