Thierry Neuville heeft hetzelfde doel in 2020: "Wereldkampioen worden"

  Thierry Neuville vertoefde vandaag op het autosalon.

  Thierry Neuville vertoefde vandaag op het autosalon.

  Na 5 tweede plaatsen blijft rallyrijder Thierry Neuville dromen van de wereldtitel. "Dat wereldkampioen Ott Tänak nu mijn ploegmaat is, inspireert me nog meer om hem te kunnen verslaan", zegt onze landgenoot.

  Op zijn 31e blijft Thierry Neuville razend ambitieus. Met de Est Ott Tänak heeft hij er wel een stevige concurrent bij in de ploeg. Tänak is namelijk de regerende wereldkampioen WRC.

   

   "Bij Hyundai zijn we allemaal gelijk. Er is geen nummer 1 of nummer 2. We krijgen allemaal dezelfde auto, hetzelfde materiaal en dezelfde info", vertelde Neuville vandaag op het autosalon.

   

  "Zodra we in de auto zitten, zijn we geen teamgenoten meer maar concurrenten. Iedereen wil het beste van zichzelf geven. Dat lijkt me ook normaal als sportman." 

   

  "Tänak is een teammaat van een zeer hoog niveau. Dat inspireert me nog meer om hem te kunnen verslaan."

   

  Maar voor Neuvilles team Hyundai telt vooral de wereldtitel bij de constructeurs. "Beide kampioenschappen hangen een beetje samen. Wanneer je punten sprokkelt voor je constructeur, pak je er ook voor jezelf."

   

  "Dit jaar start ik opnieuw met de ambitie om wereldkampioen te worden bij de rijders, rekening houdend met het feit dat een wereldtitel bij de merken belangrijk is voor een constructeur."