Ga naar de inhoud

Olympische atleten slapen in Tokio op kartonnen bedden

De bedden in Tokio zijn van karton.

De olympische atleten zullen tijdens de Spelen in Tokio toch wat voorzichtig moeten zijn met wilde feestjes in de slaapkamer. De bedden in het olympisch dorp zijn immers gemaakt van karton. "Maar ze zijn sterker dan een houten bed", maakt de organisatie zich sterk.

Het olympisch dorp in Tokio zal tijdens de Spelen zo'n 11.000 atleten ontvangen. Er zijn 21 appartementsblokken die in totaal goed zijn voor 18.000 bedden. Die zijn voor het eerst gemaakt van karton, dat na de Olympische Spelen verwerkt zal worden tot allerhande papier- en kartonproducten.

 

"De bedden kunnen 200 kilogram dragen", zegt Takashi Kitajima, de verantwoordelijke voor het atletendorp. Kitajima meent dat de bedden wel tegen een stootje kunnen. "Ze zijn sterker dan houten bedden. Maar uiteraard breekt het als je erop gaat springen. Dat is ook met een houten bed zo."

 

De matrassen bestaan uit 3 delen, waarbij van elk deel de hardheid aangepast kan worden door het om te draaien.