Vandenbogaerde staat in kwartfinales WK darts in BDO-bond

  Mario Vandenbogaerde maakte vorig jaar een comeback.

  Mario Vandenbogaerde maakte vorig jaar een comeback.

  Onze landgenoot Mario Vandenbogaerde heeft de Nederlander Dennie Olde Kalter uit de weg geruimd op het WK darts in de BDO-bond, het kleinere broertje van de PDC-bond. In de kwartfinales wacht morgen de Engelsman David Evans. 

  In een bijzaal van de O2 Arena in Londen vindt momenteel het WK darts in de BDO-bond plaats. Een WK dat al jaren in de schaduw staat van het veel grotere WK in de PDC-bond.

   

  Geen "dancing" Dimitri Van den Bergh of Kim Huybrechts dus op dit WK, maar wel Mario Vandenbogaerde. Een man met een opmerkelijk verhaal.

   

  12 jaar jaar lang raakte de West-Vlaamse bouwvakker geen pijltjes aan. Maar een jaar geleden maakte hij zijn comeback. Vandenbogaerde schopte het in geen tijd tot reekshoofd op het WK in de BDO-bond.

   

  In de 1/8e finales stond onze landgenoot vandaag oog in oog met de Nederlander Dennie Olde Kalter. Vandenbogaerde liep uit tot 3-0. In de 4e set won onze landgenoot de eerste 2 spelletjes en kwam hij op 1 leg van de zege.

   

  Olde Kalter sloeg terug met uitworpen van 82, 106 en 106 voor 3-2-setwinst. De Nederlander liet het in de 5e set afweten, waar Vandenbogaerde van profiteerde. Met uitworpen van 56, 107 en 40 stelde hij zijn plaats in de kwartfinales veilig.

   

  Met een gemiddelde van 90.63 was Vandenbogaerde een pak beter dan Olde Kalder, die niet verder kwam dan 84.90 per 3 darts. Ook bij het uitwerpen was Vandebogaerde een klasse beter.