Officieel: Bjarne Riis keert terug als manager van Campenaerts' team

  Bjarne Riis won in 1996 de Tour, maar gaf in 2007 toe dat hij dat op doping deed.

  Wat gisteren in de Deense media geopperd werd, is vandaag officieel: Bjarne Riis koopt zich in in WorldTour-ploeg NTT Pro Cycling en wordt ook teammanager van het nieuwe team van Victor Campenaerts.

  Bjarne Riis is een veelbesproken figuur in het peloton. Hij won de Tour van 1996, maar bekende in 2007 dat hij dat op doping deed. Hij was lange tijd persona non grata in het wielermilieu, maar begon in 2016 met het wielerbedrijfje Virtu Cycling weer onderaan de ladder.

   

  De ambitie om ook weer op het hoogste niveau actief te zijn maakt hij vandaag dus waar. Samen met medeaandeelhouders Lars Seier Christensen en Jan Bech Andersen neemt Virty Cycling een minderheidsaandeel in het Zuid-Afrikaanse NTT Pro Cycling, de nieuwe naam van Team Dimension Data.

   

  De twee partners delen de visie van een continue ontwikkeling van het team én de nadruk op het belang van fietsen om het leven van mensen te veranderen. De twee dragen duurzaamheid en toekomstige successen hoog in het vaandel.

  Riis: "Wil van NTT team maken waar iedereen deel wil van uitmaken"

  De 55-jarige Riis kijkt uit naar zijn nieuwe avontuur: "Dit is een trots moment voor Virtu Cycling. Ik ben enorm opgewonden over het potentieel van dit partnerschap. Ik ben ervan overtuigd dat we samen een van de beste wielerteams ter wereld kunnen creëren. Dat moet lukken met onze jarenlange ervaring in de WorldTour en een prestatie- en technologiegerichte aanpak."

   

  "Ik kijk ernaar uit om de sportieve leiding van het team op te nemen. Ik heb niets dan bewondering voor wat Doug Ryder (stichter en teambaas NTT Pro Cycling, red) met dit team bereikt heeft. Samen kunnen we het team nog een trapje hoger brengen. Ik wil van NTT een team maken waar iedereen - renners en staf - deel wil van uitmaken."