Politie 24/7: unieke blik achter de schermen van een gespannen Antwerpse derby

  In het Eén-programma Politie 24/7 wordt het reilen en zeilen van de politie in Antwerpen gevolgd. Zo waren de makers er ook bij toen in 2018 de eerste derby tussen Antwerp en Beerschot in 15 jaar werd gespeeld.

  Voor de match: beetje provoceren, maar alles waait over

  Jarenlang konden Antwerp en Beerschot elkaar vermijden op het voetbalveld, maar in 2018 was het na 15 jaar toch weer zover. De politie trok dan ook alle registers open om de risicowedstrijd in goeie banen te leiden.

   

  Het onthaal van de Beerschot-fans door de Antwerp-aanhang was zoals verwacht vurig. In het stadion kan de speciale Sierra-eenheid, politiemannen in burger, voorlopig nog alle brandjes blussen.

  Laatste fluitsignaal: grimmigheid neemt toe, eerste arrestaties

  Antwerp wint de derby uiteindelijk met 2-0, wat de stemming bij de supporters van Beerschot er niet beter op maakt. Door het net te scheuren, dreigt de situatie te ontsporen. De ordetroepen houden zich klaar...

  Na de match: heetgebakerde Beerschot-fans gaan confrontatie met de politie aan

  Wanneer de supporters van Beerschot naar de busparking worden afgeleid wordt het eventjes kantjeboord. De poort krijgt het zwaar te verduren, maar houdt stand. De politie wordt ook bekogeld, maar iedereen kan het hoofd koel houden.

  Het slot: clash tussen de 2 clans, maar rust keert toch terug

  Uiteindelijk dreigt de boel dan toch te escaleren, wanneer er door een bres toch een confrontatie tussen supporters van Antwerp en Beerschot komt. De politie rukt nu massaal uit en drijft de heethoofden systematisch uit elkaar.

  Meer zien? Ga naar VRT NU