Lazio moet boete van 20.000 euro betalen na racisme richting Balotelli

    Mario Balotelli kreeg het zondag aan de stok met fans van Lazio.

    Lazio Roma moet een boete van 20.000 euro betalen nadat een deel van de Romeinse aanhang zondag tijdens de verplaatsing naar Brescia Mario Balotelli racistische leuzes had toegeroepen. Het krijgt die straf van de disciplinaire commissie van de Italiaanse voetbalbond.

    In de eerste helft had de scheidsrechter na klachten van Brescia-spits Mario Balotelli over spreekkoren de voetbalmatch even stilgelegd, zodat de stadionomroeper kon aanmanen tot kalmte. Net daarvoor hadden enkele Lazio-fans zich schuldig gemaakt aan racistische kreten aan het adres van 'Super Mario'.   

     

    Lazio distantieerde zich nadien. "Lazio veroordeelt dergelijke wangedrag nogmaals en zal iedereen die het imago van onze voetbalclub en -ploeg schaadt, vervolgen", klonk het zondag. Maar de Italiaanse club moet toch een boete van 20.000 euro betalen.