Ivan De Witte: “Zelfs bij 20 miljoen is transfer van David in januari niet aan de orde”

  Goudhaantje Jonathan David.

  Kan AA Gent de weg van Club Brugge richting titel nog versperren? In theorie is dat zeker nog mogelijk, maar bij Gent klinkt toch vooral realisme. “Club heeft nu eenmaal de beste ploeg en zou een verdiende kampioen zijn”, geeft voorzitter Ivan De Witte toe. Intussen maakt hij er werk van om zijn team samen te houden en nog te versterken in de breedte. 

  "Het is mijn persoonlijke ambitie om de tweede plaats te veroveren"

  “We zijn er het voorbije jaar in geslaagd om een heel competitieve ploeg te bouwen”, zegt Ivan De Witte op de stage in Spanje. “Op het einde van vorige zomer gaf ik de ploeg 7 op 10, nu zou ik er 8 op 10 van maken."

   

  "Laat ons zeggen dat er nog 20% ruimte voor verbetering is. In dat verband blijven we ook investeren in de kern. Met de komst van Eric Smith en Suleyman Marreh dekken we ons in tegen blessures en schorsingen. We hebben dan ook al heel veel wedstrijden moeten spelen, misschien wel het grootste aantal van alle clubs.”

   

  “We willen ons dus wapenen voor wat nog moet komen en tegelijk onderstreept het ook onze ambities voor het vervolg van de competitie. Dat we nog vol meedoen voor de titel, zal ik niet beweren. Club Brugge is de favoriet en heeft ook de beste ploeg. Dat betekent niet dat we het snel zullen opgeven en bij mezelf leeft toch de ambitie om die tweede plaats te pakken.”

   

  In februari neemt AA Gent het in de Europa League op tegen AS Roma. “Het wordt een moeilijke klus om Roma uit te schakelen. Maar drie jaar geleden gaf ook niemand ons een kans om Tottenham uit te schakelen. Het kan dus altijd.”

  "We willen Kums langer houden, maar niet voor een gek bedrag"

  Belangrijke vraag voor de supporters van AA Gent: zal de club erin slagen om sterkhouders als Jonathan David en Roman Jaremtsjoek deze winter aan boord te houden? “We zijn relatief zeker dat ze zullen blijven”, zegt Ivan De Witte.

   

  “Als het enigszins kan, willen we hen ook volgend jaar bij ons houden. Zij vormen mee de ruggengraat van AA Gent en als we daar nog iets kunnen aan toevoegen zullen we een echt heel sterke ploeg hebben.”

   

  “Als er nu een club met 20 miljoen euro komt voor David, dan zullen we daar uiteraard over nadenken. Maar eerlijk gezegd: zelfs in dat scenario denk ik dat een transfer in januari niet aan de orde is.”

   

  Ivan De Witte ziet ook een verlengde toekomst bij de club voor Sven Kums, die nu gehuurd wordt van Anderlecht. “Het klopt dat we Sven graag langer willen houden. Tenminste als dat kan voor een correcte prijs. Ik ga niet verklappen of Anderlecht al een prijskaartje op hem gekleefd heeft, maar gekke bedragen zullen we niet betalen.”