Aanvaller van Kvitova krijgt 3 jaar cel bij: straf wordt 11 jaar

  Een inbreker takelde de linkerhand van Petra Kvitova flink toe in december 2016.

  De inbreker die de Tsjechische tenniskampioene Petra Kvitova in december 2016 met een mes aanviel, heeft zijn straf van 8 naar 11 jaar zien oplopen. Dat maakte het Tsjechische gerecht bekend.

  In maart van 2019 viel het verdict van 8 jaar bij een eerste uitspraak. "We hebben de kwalificatie van het vergrijp veranderd: van slagen en verwondingen met verzwarende omstandigheden tot inbraak met verzwarende omstandigheden. Met een langere celstraf tot gevolg", verklaarde een woordvoerder van de rechtbank van Olomouc, in het oosten van Tsjechië.

   

  De 29-jarige tennisster, die in 2011 en 2014 Wimbledon won, raakte ernstig gewond aan haar linkerhand (haar dominante hand), toen het tot een gevecht kwam met een inbreker bij haar thuis in Prostejov. De man gaf zich uit voor een verwarmingsinstallateur.

   

  De dokters vreesden dat Kvitova haar carrière zou moeten beëindigen, maar na een lange revalidatie kwam ze weer op het hoogste niveau terug. Als nummer 7 van de wereld speelt Kvitova momenteel mee in Brisbane, waar ze zich voorbereidt op de Australian Open. In Melbourne was ze vorig jaar finaliste.