Raman: "Het EK met de Duivels is een doel, ik blijf erin geloven"

  Benito Raman aan het werk tijdens de oefenmatch tegen STVV. De doelpunten spaart hij op voor de competitie.

  Benito Raman beleeft hoogdagen bij Schalke 04, dat dit seizoen meedraait met de Duitse top. Raman slaagt erin de lat voor zichzelf jaar na jaar hoger te leggen. "Wie weet wat de volgende stap zal zijn?"

  In een oefenwedstrijd op winterstage verloor Benito Raman met Schalke 04 met 1-0 tegen zijn ex-ploeg STVV, maar dat liet hij niet aan zijn hart komen. "Voor ons is dit geen heel zware stage. We leggen hier gewoon accenten op de zaken die in de heenronde niet zo goed waren."

   

  "Het was een goeie heenronde voor ons. Een nieuwe coach, nieuwe spelers, een nieuwe speelstijl,... Maar het is plezant."

   

  Voor Raman is het zijn 3e jaar in Duitsland, na eerst 2 jaar bij Düsseldorf. "Ik wist dat ik veel kon lopen en hard kon werken, maar dit is toch nog een stapje hoger dan ik in België heb gebracht."

   

  "In Düsseldorf had ik in het begin moeilijk, maar heb ik mij aangepast. Bij Schalke was het aanvankelijk ook moeilijk, maar uiteindelijk lukt het hier ook. Wie weet wat de volgende stap zal zijn?"

  "Na 1 keer bij de Duivels wil je er altijd bij zijn"

  De volgende stap in de nabije toekomst is voor Raman het EK met de Rode Duivels. "Dat is een doel, ja. Ik denk dat 16 à 17 spelers nu al zeker zijn van hun plaatsje, maar er schieten er nog genoeg over. Wie weet wat er mogelijk is. Er kunnen spelers zich blesseren of uit vorm geraken,... Ik blijf erin geloven."

   

  "De Rode Duivels, dat is iets waar je na 1 keer altijd wil bij zijn. Als het niet lukt voor het EK, dan hoop ik er over 2 jaar op het WK wel bij te zijn."