Parkhotel Valkenburg spant kort geding aan tegen Wiebes voor contractbreuk

  Lorena Wiebes is de regerende Nederlandse kampioene op de weg.

  Lorena Wiebes is de regerende Nederlandse kampioene op de weg.

  Er komt een nieuwe episode in het conflict tussen de Nederlandse wielrenster Lorena Wiebes en haar ploeg Parkhotel Valkenburg . Het wielerteam heeft wegens contractbreuk een kort geding aangespannen

  tegen Wiebes. 

  Op haar 20e liet Lorena Wiebes vorig jaar vele monden openvallen. Ze kroonde zich tot Nederlands kampioene op de weg, won Nokere Koerse, 2 etappes in de Boels Ladies Tour en nog veel meer.  

   

  Wiebes sloot 2019 daardoor af als de nummer 1 op de World Ranking bij de vrouwen. Door die successen kreeg het toptalent aanbiedingen van meerdere teams. Maar het probleem was dat Wiebes een contract had lopen bij Parkhotel Valkenburg tot en met 2021.

   

  Eind december kwam Wiebes dan met het nieuws naar buiten dat ze niet meer wil rijden voor Parkhotel Valkenburg. "Ik wil een stap hogerop zetten, maar de gesprekken met Parkhotel duren erg lang. De band is zo slecht dat ik niet meer voor deze ploeg wil rijden", zei Wiebes.

  De Nederlandse had haar contract opgezegd met een brief. Maar de ploeg accepteert dat niet en vindt dat het lopende contract moet worden gerespecteerd.


  Parkhotel Valkenburg heeft daarom een kort geding aangespannen tegen Wiebes. De zaak komt donderdag voor de rechtbank in Alkmaar.