Kompany speecht op 1e stagedag: "Push jezelf en push je ploeggenoten"

  Iedereen luistert als Vincent Kompany spreekt op stage in San Pedro del Pinatar.

  Anderlecht heeft gisteren twee keer getraind op zijn eerste volledige stagedag in San Pedro del Pinatar in Spanje. Opvallend was de toespraak van Vincent Kompany, de leider en vormgever van het nieuwe Anderlecht, wat geplaagd gaat met de nodige groeipijnen.

  Anderlecht beleeft een horrorseizoen en probeert met de moed der wanhoop nog Play-off I te halen. De Belgische recordkampioen is 9e op 7 punten van plaats 6.

   

  Met een afgeroomde kern van 29 spelers bereidt RSCA zich onder de Spaanse zon en op een perfect veld voor op de 2e helft van het seizoen. Verschaeren, Dimata, Sandler en Gerkens bleven thuis om te revalideren van hun zware blessures.

   

  Wel mee met de groep zijn Nasri en Bakkali, allebei terug na een lange blessure. "Ik voel me weer goed", vertelde Nasri. "Het heeft lang genoeg geduurd. Dus doet het deugd om weer intens met de groep te kunnen meetrainen. Ik kruis mijn vingers dat alles goed blijft gaan."

   

  Ook Vanden Borre is een opvallende aanwezige. Naast de al bekende jongeren zijn doelman Rik Vercauteren en spits Antoine Colassin 2 nieuwe gezichten uit de U21. Iedereen trainde mee, behalve Zulj (ribben) en de jarige Roofe (maag- en darmklachten). Er werd ook wat tijd gemaakt om enkele opgedaagde fans te groeten.

  Kompany spreekt de troepen toe: "Alleen de ploeg kan mij hier schelen"

  In het filmpje dat Anderlecht over dag 1 op sociale media gooide, herhaalde speler-manager Kompany nog eens de toon van de voorbije maanden in zijn inleidende motivatiespeech: "We zijn hier op trainingskamp. En niets anders kan me hier schelen, behalve deze ploeg. We hebben doelen te bereiken. Die hoeven niet bereikt te worden in 6 maanden, 3 maanden of Play-off I... Vergeet dat!"

   

  "We hebben doelen te bereiken als een ploeg. En als ploeg hebben we de tijd nodig die we nodig hebben. We moeten enkel de weg volgen. Tot het einde."

   

  "Dus ga naar elke trainingsessie en geef het maximum van jezelf. Push je ploeggenoten, zodat ze beter worden. Of het nu tactische oefeningen zijn, kleine of grote wedstrijden die we spelen... Ga er elke keer volledig voor! En niets minder."

  Filmpje van 1e stagedag