Tony Van den Bosch over Mechelen: "Mijn basketbalverhaal is nog niet geschreven"

  Tony Van den Bosch.

  Kangoeroes Mechelen maakte gisteren de komst van Tony Van den Bosch bekend. De ervaren Van den Bosch wordt sportief directeur bij de eersteklasser. "Ik zocht een nieuwe uitdaging en dit voelt als thuiskomen."

  Van den Bosch: "Ik zocht een nieuwe uitdaging"

  Tony Van den Bosch weet dus van geen ophouden. "Ik voelde dat mijn basketbalverhaal nog niet geschreven was", vertelt hij aan Sporza.

   

  "Mijn contract bij Aalstar werd niet verlengd door de bestuurswissel deze zomer en ik zocht een nieuwe uitdaging nu ik ook niet langer als tv-commentator kon werken."

   

  "Op de vraag van voorzitter Luc Katra of ik sportief manager van Kangoeroes Mechelen wilde worden, heb ik dan ook niet lang moeten nadenken. Het kan een mooi slot worden van mijn lange basketbalcarrière, want de job in Mechelen voelt echt aan als thuiskomen."

   

  "In de jaren 80 heb ik bij het grote Maes Pils Mechelen mijn mooiste basketbaljaren gekend. Eerst als speler, daarna als assistent-coach van Lucien Van Kersschaever."

   

  "Voorzitter Luc Katra is zeer ambitieus. Na 22 jaar voorzitterschap bij de Kangoeroes wil hij minstens doorstoten naar de subtop in België. Over 2 jaar zou er een gloednieuwe basketbalzaal staan in Mechelen en dat schept uiteraard nieuwe commerciële mogelijkheden voor de Kangoeroes."

   

  "In het huidige seizoen zal ik nog low profile werken, vooral observeren en evalueren en veel aandacht besteden aan de jeugdwerking. Maar na deze competitie word ik verantwoordelijk voor alles wat met het sportieve te maken heeft: de transfers, de contacten met de agents en het aantrekken van sterke jeugdcoaches."

  In het huidige seizoen zal ik nog low profile werken, vooral observeren en evalueren en veel aandacht besteden aan de jeugdwerking. Maar na deze competitie word ik verantwoordelijk voor alles wat met het sportieve te maken heeft.

  Tony Van den Bosch

  Voorzitter: "Tony is de juiste man om het project sportief te ondersteunen"

  "Waarom ik Tony Van den Bosch gevraagd heb? In één zin: hij kent het klappen van de zweep in deze sport", reageert voorzitter Luc Katra. "Hij is zonder meer de juiste man om het project Kangoeroes 2020 sportief te ondersteunen."

   

  "De verhuis van Willebroek naar Mechelen vorig jaar is een succes. Ik voel dat het basketbal hier veel meer leeft en als de nieuwe zaal er over 2 jaar staat, dan moeten we sportief klaar zijn."

   

  "We hadden, naast onze coach, echt iemand nodig om sportief te groeien. En we willen in de toekomst Europa in met eigen jeugdspelers. Tony wordt dus ook coach van de jeugdcoaches."