Froome ontkent geruchten over trainingskamp: "Mijn herstel gaat goed"

  Chris Froome

  Chris Froome vertrekt naar eigen zeggen komende donderdag naar zijn volgende trainingskamp.

  Volgens verschillende Italiaanse media ging het de afgelopen dagen barslecht met Chris Froome. De renner van Team Ineos zou het trainingskamp hebben verlaten doordat zijn herstel niet verliep zoals verwacht. Nonsens, zo blijkt na een reactie van de Britse ronderenner. 

  Froome: "Ik was begin december voor het laatst op een trainingskamp"

  Gisteren kwam het nieuws in de Italiaanse pers (Bicisport en SpazioCiclismo.com) dat viervoudig Tourwinnaar Chris Froome het trainingskamp van Team Ineos in Spanje zou hebben verlaten. 

   

  "Na twee dagen trainen in Spanje keerde Froome, die een vijfde gele trui wil winnen, naar huis. Het gaat niet goed met hem en wie weet of hij wel zal herstellen", zou sportief directeur Dario Cioni hebben gezegd volgens de Italiaanse media.

   

  De citaten blijken gedateerd en lijken te verwijzen naar het trainingskamp in Spanje (Mallorca) begin december, waarnaar Froome verwijst in een reactie op sociale media.

   

  "Ik hoop dat ik dit kan rechtzetten. Ik was begin december voor het laatst op een trainingskamp. Mijn herstel verloopt goed en ik ga donderdag naar mijn volgende trainingskamp", klinkt de geruststellende boodschap van Froome. Waar de 34-jarige Brit dan wel op trainingskamp gaat, is nog niet duidelijk. 

  De geruststellende boodschap van Chris Froome