Australian Open: "Gezondheid van spelers, publiek en officials primeert"

  Onder meer Novak Djokovic is bezorgd over de omstandigheden in Melbourne.

  Op 14 januari gaan de kwalificaties voor de Australian Open van start. Dat is althans het plan, maar door de felle bosbranden in Australië worden er steeds meer vraagtekens bij het eerste grandslamtoernooi van het jaar gezet. De organisatie laat weten dat het wedstrijden kan stilleggen.

  Novak Djokovic opperde gisteren dat uitstel van de Australian Open niet ondenkbeeldig is. De organisatie wil die piste nog niet (met zoveel woorden) bewandelen, maar benadrukt wel dat de gezondheid van alle betrokken partijen op de eerste plaats komt.

   

  "Op al onze tennisbanen kunnen we de luchtkwaliteit voortdurend monitoren", luidt het. De kwalificaties in Melbourne beginnen op 14 januari, het hoofdtoernooi gaat op 20 januari van start.

   

  "We werken nauw samen met de medische staf zodat we de beste informatie voorhanden hebben om te beslissen of we partijen moeten onderbreken. De gezondheid van de tennissers, het publiek en de officials is op elk moment onze prioriteit."