• home
 • video
 • pas verschenen

  Lazio veroordeelt racistische geluiden aan adres van Mario Balotelli

  Mario Balotelli wijst naar de fans van Lazio.

  Lazio Roma veroordeelt de racistische kreten die zondag in de tribunes te horen waren tijdens het duel in en tegen Brescia. "We distantieren ons van het gedrag van een heel kleine minderheid van supporters", klinkt het. 

  In de eerste helft had de scheidsrechter na klachten van Brescia-spits Mario Balotelli over spreekkoren de voetbalmatch even stilgelegd, zodat de stadionomroeper kon aanmanen tot kalmte. Net daarvoor hadden enkele Lazio-fans zich schuldig gemaakt aan racistische kreten aan het adres van Balotelli.

   

  "Aan de supporters van Lazio die in het stadion aanwezig waren: jullie zijn een schande!" Met die uithaal reageerde de aanvaller van Brescia op Instagram op de racistische kreten uit de Romeinse vakken.

   

  "Zoals we dat in het verleden ook al deden, distantieert Lazio zich met klem van het discriminerende gedrag van een heel kleine minderheid van supporters tijdens de wedstrijd tegen Brescia. Lazio veroordeelt dergelijke wangedrag en zal iedereen die het imago van onze club schaadt, vervolgen."

  Balotelli is in zijn voetbalcarrière al meerdere keren het slachtoffer geweest van racisme. Eerder dit seizoen dreigde hij in Verona het voetbalveld te verlaten. Het is niet het eerste racistische incident in het seizoen.

   

  Deze voetbaljaargang alleen al kregen onder anderen onze landgenoot Romelu Lukaku (Inter), de Ivoriaan Franck Kessié (AC Milaan), de Braziliaan Dalbert (Fiorentina) en de Brit Ronaldo Vieira (Sampdoria) racistische geluiden naar hun hoofd geslingerd in de Italiaanse stadions.