• home
 • video
 • pas verschenen

  Kastelijn loopt terug, ramt Verdonschot en wordt uitgesloten

  Dramatisch dagje voor Europees kampioen Yara Kastelijn in Brussel. Ze knoeide de hele wedstrijd dat het een lieve lust was en kreeg daar nadien ook nog eens de rekening voor gepresenteerd.

  Yara Kastelijn is de voorbije weken niet gespaard gebleven door pech en ook in Brussel zat het niet mee. Al in de openingsfase vergat ze om in de materiaalpost binnen te rijden. Ze maakte rechtsomkeer, maar bracht daarbij Laura Verdonschot ten val.

   

  Nog was het onheil voor Kastelijn niet afgelopen. De Europese kampioene kwam ook nog eens zwaar ten val en reed na een lekke band in de slotronde met tranen over de finish.

   

  Tranen die geen indruk maakten op de wedstrijdjury. Die was onverbiddelijk: Kastelijn werd vanwege haar onoplettende manoeuvre uit de uitslag geschrapt. De Nederlandse kan zo meteen ook een mooi klassement in de DVV-trofee vergeten.