Armand Marchant: "Nu moet ik nog 2 goeie manches op 1 dag skiën"

  Armand Marchant in actie in Zagreb

  Armand Marchant eindigde als vijfde op de WB-slalom in Zagreb.

  Armand Marchant heeft zondag Belgische skigeschiedenis geschreven. Met zijn 5e plaats op de WB-slalom in Zagreb tekende hij voor het beste Belgische resultaat. "Dit doet me veel plezier na wat ik heb meegemaakt."

  Armand Marchant maakte in de Kroatische hoofdstad vooral indruk in de tweede reeks. Daarin zette hij de beste tijd neer en steeg hij van plaats 20 naar plaats 5.  "Sinds het begin van het seizoen heb ik me nog niet helemaal laten gaan. Hier was de piste goed en ging ik er helemaal voor", zegt Marchant. "Dit is mijn manier van skiën."

   

  "Na mij moesten er nog 19 anderen naar beneden komen. Ik wist dat ik mijn job had gedaan en dat ik aan de leiding stond. Maar er kwamen nog grote namen en ik heb dus niet te veel aan het podium gedacht. Uiteindelijk word ik vijfde en dat geeft een ongelooflijk gevoel. Dit doet me veel plezier na wat ik heb meegemaakt."

   

  In januari 2017 liep Marchant een meervoudige scheenbeenbreuk op tijdens de reuzenslalom in het Zwitserse Adelboden. Pas eind november 2019 na een lange revalidatie vierde hij zijn rentree in de Wereldbeker. "Ik werk hard, en dat begint te lonen."

   Die vijfde plaats geeft een ongelooflijk gevoel. Dit doet me veel plezier na wat ik heb meegemaakt.

  "Nu moet ik twee keer op één dag goed skiën"

  Na zijn knappe prestatie lijkt de grote doorbraak voor Marchant nabij. "Ik eindig hier op 20 honderdsten van het podium. Als ik een beetje beter had geskied in de eerste run, dan stond ik op het podium. Maar ik moet niet te veel in één keer willen", zegt de Belg.

   

  De rest van het seizoen bekijkt Marchant stap voor stap. "Vandaag heb ik één fantastische manche geskied. Het is het doel om dat nog eens te doen, en daarna twee keer op één dag. Een ander doel is om mijn startnummer te verbeteren, vandaag begon ik met het nummer 40." Met een lager startnummer heb je een betere piste in de eerste run.

  Armand Marchant voor het seizoen: "3 jaar gerevalideerd"