Nick Kyrgios mept in een match 2.500 euro bij mekaar en pinkt een traantje weg

  Nick Kyrgios tennist met zijn hart.

  De Australische tennisspeler Nick Kyrgios zamelt deze maand geld in voor de slachtoffers van de bosbranden in zijn land. Zijn 20 aces in zijn opener op de ATP Cup zijn alvast goed voor 4.000 Australische dollar (of 2.500 euro).

  De bosbranden in zijn land laten Nick Kyrgios niet onberoerd. De 24-jarige tennisspeler stelde al snel voor om geld in te zamelen voor het goede doel. Zelf doneert hij deze maand 200 Australische dollar per ace die hij afvuurt.

   

  Vandaag begon Kyrgios eraan op de ATP Cup, een nieuw landentoernooi voor mannenteams. In zijn match tegen de Duitser Struff serveerde hij meteen 20 aces, goed voor 4.000 Australische dollar of 2.500 euro.

   

  "Dat geld gaat naar de families, de brandweermannen, de dieren en iedereen die lijdt onder de bosbranden", verzekert Kyrgios, die een traan liet na zijn match.

   

  "Ikzelf kom uit Canberra en daar hebben we nu de slechtste lucht ter wereld. Dat vind ik verschrikkelijk."

   

  Niet alleen Kyrgios speelt deze maand voor het goede doel. De Australische tennisfederatie belooft 100 Australische dollar voor elke ace tijdens de ATP Cup. En op 15 januari spelen tennissterren een exhibitiematch op de terreinen van de Australian Open, het eerste grandslamtoernooi van het seizoen.

  Australië wordt al maanden geteisterd door bosbranden. Alleen al in de deelstaat Nieuw-Zuid-Wales is een gebied anderhalf keer zo groot is als België afgebrand. Honderden huizen zijn al in vlammen opgegaan. Lees meer over de bosbranden op VRT.NWS.