• home
 • video
 • pas verschenen

  Fernando Alonso: "Dakarrally wordt grootste uitdaging in mijn carrière"

  Marc Coma en Fernando Alonso

  Fernando Alonso rijdt samen met de ervaren Dakarist Marc Coma.

  Zondag maakt Fernando Alonso (38) zijn debuut in de Dakarrally. Al maanden bereidt de voormalige Formule 1-kampioen de race door de woestijn voor.

  Na Afrika en Zuid-Amerika doet de Dakarrally nu het Midden-Oosten aan. De woestijn in Saudi-Arabië vormt dit jaar de uitdaging voor de deelnemers.

   

  Fernando Alonso wil graag Jacky Ickx achterna. Onze landgenoot was in 1983 de eerste ex-Formule 1-rijder die de Dakar op zijn naam schreef. 

   

  "De Dakarrally wordt ongetwijfeld de grootste uitdaging in mijn carrière", blikt Alonso vooruit. "Op papier leek het onmogelijk, maar na maanden voorbereiding gaan we proberen om het onmogelijke toch mogelijk te maken."

   

  Alonso kan alvast op een ervaren corijder rekenen. Naast hem in de Toyota Hilux neemt zijn landgenoot Marc Coma plaats. De 43-jarige Spanjaard won de Dakarrally 5 keer bij de motoren.

   

  Nasser Al-Attiyah is titelverdediger. De Qatarees zit in hetzelfde team als Alonso. De Spanjaard Carlos Sainz en de Fransman Stéphane Peterhansel zijn de andere favorieten bij de auto's.

   

  Bij de motoren azen KTM-rijders Toby Price, Matthias Walkner en de Brit Sam Sunderland op de eindzege.