• home
 • video
 • pas verschenen

  Standard en Sébastien Pocognoli trekken de stekker uit hun huwelijk

  Pocognoli zit op de grasmat tijdens een match.

  Pocognoli kwam dit seizoen niet in actie bij Standard.

  Sébastien Pocognoli (32) is een vrije speler. Zijn contract bij Standard is in onderling overleg ontbonden. 

  Op Sclessin was Sébastien Pocognoli kind aan huis. De linksachter werkte er een deel van zijn jeugdopleiding af. En tussen 2010 en 2013 maakte Pocognoli ook het mooie weer voor de A-ploeg van Standard..

   

  Na uitstapjes naar Duitsland (Hannover) en Engeland (West Bromwich en Brighton) keerde Pocognoli in de zomer van 2017 terug naar Standard. 

   

  De linksachter kreeg het 1e  seizoen nog heel wat speeltijd maar vanaf het najaar van 2018 verdween Pocognoli, onder meer door blessureleed, helemaal uit beeld. Dit seizoen kreeg de 13-voudige international zelfs geen speelminuten van Michel Preud'homme. 

   

  Standard en Pocognoli besloten nu na onderling overleg om het contract te ontbinden. "Onze club wil Sébastien bedanken voor alles wat hij het stamnummer 16 heeft bijgebracht tijdens zijn verschillende passages bij de Rouches", meldt Standard. "We wensen hem het beste toe in zijn verdere profcarrière."

  Pocognoli op training.

  Verder dan trainen met de A-ploeg geraakte Pocognoli dit seizoen niet.

  Standard maakte het nieuws vandaag bekend