Ga naar de inhoud

Van Wijk heeft maar 1 doel bij KVO: "Mathematisch zeker zijn van het behoud"

 do 2 januari 2020 15:46
Dennis van Wijk bij zijn voorstelling aan de kust.

KV Oostende heeft vandaag Dennis van Wijk voorgesteld. De 57-jarige Nederlander moet de degradatie uit de Jupiler Pro League vermijden. "Ons zo snel mogelijk redden, is het enige doel", klonk het strijdvaardig.

Van Wijk is aan zijn derde passage bij KV Oostende toe. Eerder was hij ook al hoofdcoach van de kustploeg van 1996 tot 1998 en in 2007. Hij blijft tot het einde van dit seizoen trainer en moet de degradatie zien te vermijden. Hij volgt de Noor Kare ingebrigtsen op, die onverwacht vertrok.

 

"Het voelt goed om hier terug te zijn. Na de affaire met KV Mechelen, waar ik de dupe van was, heb ik toch even moeten nadenken of ik nog trainer wilde zijn. Maar toen KV Oostende op mijn deur klopte, had ik meteen een heel goed gevoel over het project. "De keuze was voor mij ook een stukje gemakkelijker, omdat ik het huis goed ken."

 

"De club zit misschien wel in moeilijk vaarwater, zowel op sportief als organisatorisch vlak. Maar ik kijk enkel naar het sportieve aspect en denk dat we hier wel iets van kunnen maken. Het doel is duidelijk: zo snel mogelijk mathematisch zeker zijn van het behoud. Cercle Brugge volgt op 7 punten, ik heb er al slechter voor gestaan."

 

Van Wijk ondertekende een contract voor slechts 6 maanden. Een bewuste keuze. "Ik weet niet wat er gaat gebeuren met de club. Het leek mij niet opportuun om een langer contract te ondertekenen. Als het contract afloopt en het gevoel is goed, dan blijf ik. Is het gevoel niet goed, dan is het gemakkelijker om elk je eigen weg te gaan."

Het doel is duidelijk: zo snel mogelijk mathematisch zeker zijn van het behoud. Cercle Brugge volgt op 7 punten, ik heb er al slechter voor gestaan.

Voorzitter Dierckens: "Na winterstage doorbraak met investeerder"

Voorzitter Frank Dierckens zocht en vond met Dennis van Wijk snel een opvolger voor Kare Ingebrigtsen. "We waren verrast met het opstappen van Kare. Dennis stond op onze shortlist en bleek uiteindelijk het beste profiel te hebben. Hij weet waarover hij spreekt en kent de club heel goed. Er was geen sprake van een crisis, want de coach is zelf opgestapt, we staan ook nog 7 punten voor op Cercle Brugge. Zo slecht is het allemaal niet."

 

Hoe is het met de zoektocht naar nieuwe geldschieters? "Die ligt voorlopig een beetje stil door de feestdagen. Het gaat in de goede richting. We willen de lokale verankering behouden en ik zou ook graag voorzitter en aandeelhouder blijven. We zoeken een extra partner en investeerder om er vanaf februari-maart bij te komen."

 

"De pistes zijn voornamelijk buitenlandse investeerders, dicht en ver, maar er is nog niets beslist. We willen elkaar goed verstaan en iedereen moet zijn taken kennen. Het is de bedoeling om KVO op een professionele manier voort uit te bouwen. Na de winterstage willen we een doorbraak hebben."

 

KVO huurt nog altijd een tribune van ex-voorzitter Marc Coucke. Volgens verschillende bronnen moet de kustploeg minder huur betalen. "Ik heb dat ook gelezen, maar dat klopt niet", aldus Dierckens. "Jammer genoeg is dat niet het geval."