• home
 • video
 • pas verschenen

  Beerschot haalt Lierse-icoon Frédéric Frans in huis

  Frédéric Frans

  Frédéric Frans was jarenlang het boegbeeld van Lierse.

  Beerschot heeft zich verzekerd van de diensten van Frédéric Frans (30). De centrale verdediger komt over van amateurclub Lierse Kempenzonen en vertrok meteen mee op winterstage. Frans ondertekende op het Kiel een contract voor 2,5 seizoenen tot in de zomer van 2022.

  Frédéric Frans was afgelopen zomer al in beeld op het Kiel, maar koos na een jaar bij het Schotse Dundee United voor een terugkeer naar het Lisp. 

   

  "Zijn vertrek is zowel sportief als extrasportief een aderlating", geeft voorzitter Luc Van Thillo van Lierse Kempenzonen toe. "Maar Frédéric had in zijn hoofd de klik gemaakt voor een transfer. Het was het nog moeilijk om de klok terug te draaien."

   

  "Toen hij voor ons tekende, maakten we ook de onderliggende afspraak dat als hij zichzelf kon verbeteren met een transfer naar 1A of 1B we hem niet gingen tegenhouden. We zijn dus met Beerschot een correcte transfersom overeengekomen."

   

  Frans stapte vanochtend in Deurne mee op het vliegtuig richting Spanje, waar Beerschot zijn winterstage afwerkt. "Ik verlaat Lierse Kempenzonen met pijn in het hart, maar Beerschot speelt een reeks hoger en heeft titelambities. Dat ik er een paar oude bekenden terugvind, speelde ook wel mee", verklaarde de ervaren verdediger zijn transfer.

   

  Frans moet coach Hernan Losada achterin meer keuzemogelijkheden geven. Net voor de winterstop viel sterkhouder Rubin Seigers uit bij de leider in de tweede periode in 1B.

  Ik verlaat Lierse Kempenzonen met pijn in het hart, maar Beerschot speelt een reeks hoger en heeft titelambities.

  Frédéric Frans