Ga naar de inhoud

Nieuwe truitjes in het veld vanaf vandaag: hoe herken je welke renner?

Ceylin Alvarado (midden) had de eer om het truitje van Alpecin-Fenix voor het eerst te showen.

1 januari zetten de veldrijders traditioneel in met de GP Sven Nys. En even traditioneel wordt het even wennen aan de nieuwe truitjes en ploegen die plots opduiken. Wat zijn de belangrijkste veranderingen?

Hermans en Van Kessel naar Tormans

Sven Nys en zijn Telenet-Baloise spelen met Quinten Hermans en Corné van Kessel twee oude getrouwen kwijt. Hermans en Van Kessel rijden voor het nieuwe Tormans Cyclo Cross Team. Als je vindt dat de truitjes sterk op die van Wanty-Gobert (straks: Circus-Wanty Gobert) lijken, dan is dat geen toeval. Tormans is immers een veldritvariant van de ploeg van Hilaire Van der Schueren.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Team Van der Poel verandert van naam en uiterlijk

Mathieu van der Poel zal in Baal nog altijd in zijn regenboogtrui aan de start verschijnen, maar op zijn borst zal niet langer Corendon-Circus prijken. De ploeg, met ook nog zijn broer David en bij de vrouwen Ceylin Alvarado, wordt vanaf 1 januari gesponsord door Alpecin-Fenix. Ook op de weg zal de ploeg onder deze naam door het leven gaan, maar de nieuwe truitjes worden dus voor het eerst geshowd in het veld.

 

Komende vrijdag wordt de ploeg officieel voorgesteld. "Zeg je Fienix of Fennix", vraagt Van der Poel zich af in een aankondigend filmpje op de Instagram-pagina. "Dat zullen we vrijdag dan wel horen."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Corendon: "Maken plaats voor nieuwe sponsor"

De Nederlandse reisorganisator Corendon trekt zich terug uit de ploeg van Mathieu van der Poel. "Corendon had Mathieu en zijn ploeg met veel plezier nog tot eind 2020 ondersteund als hoofdsponsor, zoals oorspronkelijk was overeengekomen, maar we hebben er alle begrip voor dat het aanbod van de nieuwe hoofdsponsor te aantrekkelijk voor de wielerploeg was om te laten lopen", klinkt het.

 

"Daarom trekt Corendon zich terug als sponsorpartner, zodat Mathieu en zijn team zich verder kunnen ontwikkelen met nieuwe sponsors die passen bij de volgende fase."

 

"Met pijn in het hart maar vooral met veel dankbaarheid en trots draagt Corendon het sponsorstokje in 2020 over aan Alpecin en Fenix."

Jens Adams voor eenmansploeg Hollebeekhoeve

Jens Adams heeft gisteren de deur dicht getrokken bij Pauwels Sauzen-Bingoal. Hij trekt vandaag het veld in in een sobere witte trui, met daarop zijn nieuwe sponsor, de Hollebeekhoeve. Adams wordt de enige renner van deze kersverse ploeg.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meeusen wordt ploegmaat van Baestaens

Na 16 jaar Telenet-Fidea en een kleine 3 jaar Corendon gaat Tom Meeusen een nieuw avontuur aan. Hij wordt bij Hens-Maes Containers ploegmaat van Vincent Baestaens en Lander Loockx. Meeusen tekende er een contract voor 2 jaar.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.