Ga naar de inhoud

Zo fietst (!) Thibau Nys een trap op

 wo 1 januari 2020 17:31
Thibau Nys
Thibau Nys amuseert zich.

Thibau Nys kent het crossparcours in Baal als zijn broekzak. Dat demonstreerde de junior vanochtend in de Grote Prijs Sven Nys. De 17-jarige crosser liep de trappen niet op, neen, hij reed ze op.

VIDEO: Het kunstje van Thibau Nys

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Nys junior was niet aan zijn proefstuk toe

Een jaar geleden demonstreerde Thibau Nys het kunstje al eens tijdens een training.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Nys senior ging zijn zoon toen achterna

VIDEO: Thibau Nys wint ook op nieuwjaarsdag

Thibau Nys zette vanochtend de wedstrijd bij de junioren helemaal naar zijn hand. In het eerste deel pakte de Europese kampioen uit met een solo en die rondde hij netjes af.

"Over 2 à 3 jaar bij de profs crossen"

"Ik heb eerst wat afgetast en daarna heb ik mijn ding gedaan", vertelt de tweedejaarsjunior die dit seizoen al 15 keer won. "Het WK zou dit seizoen dan ook de kers op de taart zijn."

 

"Over twee à drie jaar wil ik mijn intrede maken bij de profs", blikt Nys junior vooruit. "Dat is toch mijn doel."


Een realistisch doel vindt zijn vader Sven Nys. "De kampioenen van nu hebben een gelijkaardig parcours gelopen", weet hij. "En als Thibau na 2 of 3 jaar zijn plaats niet heeft kunnen afdwingen, weet ik niet of hij gemotiveerd kan blijven. Zo zit hij in mekaar."