• home
 • video
 • pas verschenen

  WK-sensatie Sherrock slaat WK vrouwen over na halvering prijzengeld

  Sherrock schreef eerder deze maand geschiedenis door een man te kloppen op het WK.

  Fallon Sherrock, die eerder deze maand als eerste vrouw een man kon kloppen op het WK darts, neemt in januari niet deel aan het WK voor vrouwen van de BDO. Haar management gaf meerdere redenen voor de afmelding, maar vermoedelijk speelt vooral de halvering van het prijzengeld mee. 

  De 25-jarige Sherrock bereikte de derde ronde op het WK van de profbond PDC in Londen. Uniek, want nog nooit eerder had een vrouw er een wedstrijd kunnen winnen. Die prestatie leverde haar onder meer een uitnodiging op voor de World Series of Darts.

   

  Maar op het WK voor vrouwen in januari zal ze dus niet aanwezig zijn. Voorzitter Des Jacklin van de BDO stuurde de darters deze week een brief met daarin de mededeling dat de ticketverkoop zwaar tegenvalt en de organisatie geen nieuwe sponsors heeft weten te vinden. Voor de vrouwen betekent dit dat de wereldkampioene niet 20.000, maar nog slechts 8.000 Engelse pond wint.

   

  Sherrock wist het WK voor vrouwen nog nooit te winnen. Ze speelde in 2015 wel de finale. Die verloor ze van landgenote Lisa Ashton.