Ga naar de inhoud

Van Emden: "Roglic en Dumoulin kan ik aan tegen de klok, maar Van Aert niet"

 di 31 december 2019 07:51
Wout van Aert in actie tijdens een tijdrit.
Wout van Aert is de Belgische kampioen tijdrijden.

Met Tom Dumoulin heeft Jumbo-Visma vanaf volgend seizoen een extra toptijdrijder binnen de gelederen. Maar Jos van Emden schat Wout van Aert hoger in. "Op mijn parcours is enkel Van Aert te sterk", zegt Van Emden in de podcast De Rode Lantaarn.

Wout van Aert schitterde het voorbije seizoen tegen de klok. Hij klopte niet alleen Remco Evenepoel en Yves Lampaert op het BK tijdrijden, maar blies ook iedereen weg in de tijdrit van het Critérium du Dauphiné.

 

Met Tony Martin had Wout van Aert al een meervoudig wereldkampioen tijdrijden in de ploeg. Nieuwkomer Tom Dumoulin was de beste tijdrijder ter wereld in 2017. 

 

Jos van Emden, zelf uitstekend tegen de klok, analyseerde in de podcast De Rode Lantaarn de tijdrijders binnen Jumbo-Visma. "Tony Martin is vooral een diesel. Roglic komt het best tot zijn recht in een tijdrit met veel klimwerk", zegt Van Emden.

 

"Op mijn parcours (10 à 15 km vlak) kan ik Roglic, Dumoulin en Martin aan in een tijdrit. Maar Wout van Aert niet. Hij is echt te sterk."

"Groenewegen doet nog niet mee voor winst in Sanremo"

Van Emden sprak ook over de ambities van Dylan Groenewegen in Milaan-Sanremo. "Ik weet dat Dylan daar wil scoren, maar dan zal hij echt beter moeten klimmen dan hij nu doet. Dat heeft hij afgelopen seizoen zelf ondervonden."

 

"In de voorbije editie geraakten we met 4 man over de Poggio: Wout van Aert, Mike Teunissen, Amund Grøndahl Jansen en ikzelf. We hebben een mooie ploeg voor Milaan-Sanremo. Ik denk niet dat Dylan al kan meedoen voor winst in de Primavera."