Oude bekende Dennis van Wijk moet KV Oostende redden

  Van Wijk zocht naar werk sinds zijn vertrek in Mechelen in 2018.

  KV Oostende heeft nog voor Nieuwjaar een nieuwe trainer voorgesteld. Dennis van Wijk volgt Kare Ingebrigtsen op bij de kustploeg. De Noor vertrok enkele dagen geleden zelf bij de nummer 14 uit onze competitie. Van Wijk begint al aan zijn derde ambtstermijn bij KVO.

  De laatste match van het jaar werd ook de laatste match van Ingebrigtsen op de bank van KV Oostende. De club moest zo na enkele maanden al opnieuw op zoek naar een coach. KVO kwam in zijn zoektocht uit bij de 57-jarige Dennis van Wijk. Er is een mondelinge overeenkomst tot het einde van het seizoen.

   

  Voor Van Wijk wordt het zijn derde periode aan het roer bij KVO. Hij was er meer dan 20 jaar geleden al, van 1996 tot 1998, en ook in 2007 was hij er aan de slag. "KVO heeft me op de kaart gezet als trainer. Met een klein budget lukte het toch om te promoveren naar eerste klasse. Dat is nog altijd een van de mooiste herinneringen uit mijn carrière."

   

  Dit keer krijgt Van Wijk een heel andere taak: KV Oostende in eerste klasse houden. De club staat 14e en heeft een voorsprong van 7 punten op rode lantaarn Cercle Brugge. “Mijn laatste job als trainer dateert van vorig jaar bij KV Mechelen, maar ik ben het Belgisch voetbal op de voet blijven volgen. Ik zag KVO in verscheidene matchen aan het werk en de club heeft zeker kwaliteit. Alleen kwam het er soms te weinig uit."

   

  "Met Van Wijk hebben we gekozen voor een uitgesproken profiel,” schrijft sportief manager Guy Ghysel op de clubwebsite. “Hij kent de Belgische competitie en de club. Hij  is gepokt en gemazeld in de voetbalwereld. Hij is nog steeds razend ambitieus. Hij wil de club waar het voor hem allemaal begon, helpen om weer naar boven te kunnen kijken.”

  Van Wijk is gepokt en gemazeld in de voetbalwereld. Hij is nog steeds razend ambitieus.

  KV Oostende

  "Crisismanager? Blijkbaar bellen ze meestal naar mij"

  Van Wijk maakt zich geen zorgen over de financiële perikelen bij de kustploeg. "Veel clubs kampen met problemen. Als alles van een leien dakje loopt, zou er geen trainerswissel zijn. Maar iedereen weet dat ik geen uitdaging uit de weg ga. Een crisismanager? Blijkbaar bellen ze meestal naar mij;"

   

  "Op stage in Spanje zullen we de basis leggen voor de tweede seizoenshelft. Veel tijd heb ik niet, want als trainer moet je meteen presteren. Op 18 januari spelen we al tegen Waasland-Beveren. Bij een zege zetten we een goede stap richting de redding. Met 7 punten voorsprong op Cercle Brugge moeten we het proberen uit te zingen."

   

  "Dit is sportief een mooi eindejaargeschenk voor mij. We gaan er onze schouders onder zetten en proberen om het schip veilig naar de haven te loodsen."