Niels Bruynseels klopt dochter van Bruce Springsteen op Kerstjumping

ma 30 december 2019 06:29
Niels Bruynseels won voor de 2e keer de Grote Prijs Sport Vlaanderen.

Niels Bruynseels heeft gisterenavond voor de 2e keer de Grote Prijs Sport Vlaanderen op zijn erelijst neergepend. In de barrage was hij 5 honderdste seconde sneller dan de Fransman Julien Epaillard. Brons was voor Jessica Springsteen, de dochter van Bruce.

Na een 2e plaats op de Masters en de KBC-prijs tijdens de eerste dagen van de Kerstjumping in Mechelen, is Niels Bruynseels er toch in geslaagd om een wedstrijd te winnen.

Nochtans leek Jessica Springsteen, dochter van Bruce Springsteen, in de Grote Prijs Sport Vlaanderen een grote optie te nemen op de zege toen ze foutloos finishte in 35"12. Maar even later zette Bruynseels met zijn 10-jarige ruin Delux van T&L de winnende 34"66 seconden op de tabellen.

Pieter Devos kwam nadien met het 10-jarig Belgisch Warmbloed Paard Jade van de Bisschop zijn landgenoot nog ernstig bedreigen. Devos zette 33"56 neer, maar onderweg had hij een balk afgestoten waardoor hij naar de 8e plaats werd verwezen.

De 2e plaats ging uiteindelijk naar de Fransman Julien Epaillard (Toupie de la Roque), op 5 honderdste seconde van winnaar Bruynseels. Jessica Springsteen vervolledigde het podium. Olivier Philippaerts eindigde met H&M Extra op de 5e plaats, met een dubbele nulronde in 36"41.

Voor Bruynseels is het zijn 2e zege in de Grote Prijs Sport Vlaanderen. In 2017 stond hij voor het eerst op het hoogste schavotje.