• home
 • video
 • pas verschenen

  Mechelse Duitser Daniel Deusser triomfeert in wereldbekerjumping Mechelen

  Daniel Deusser wint voor de 2e keer de wereldbekerjumping in Mechelen.

  Daniel Deusser is de schoonzoon van de betreurde Eric Wauters. De familie Wauters organiseert de Kerstjumping in Mechelen.

  De Duitser Daniel Deusser heeft voor de tweede keer in zijn carrière de wereldbekerjumping in Mechelen gewonnen. En dat is een beetje voor eigen volk, want Deusser is de schoonzoon van de betreurde Eric Wauters. De familie Wauters organiseert de Kerstjumping. Met Wilm Vermeir, Olivier Philippaerts en Jos Verlooy reden 3 Belgen de barrage, Vermeir eindigde 3e.

  Het verslag in het Journaal

  Vermeir op 3, Deusser op 1

  De uitverkochte zaal in Mechelen - goed voor 8.000 toeschouwers - zag 36 combinaties - onder wie 13 Belgische - proberen de barrage te bereiken op een veeleisend hindernissenparcours van 1,60 meter hoogte.

   

  Twaalf ruiters verdienden een nabeurt. Daaronder drie Belgen: Wilm Vermeir, Jos Verlooy en Olivier Philippaerts. Vermeir (op IQ van het Steentje) bleef als eerste foutloos in de barrage, maar 46"16 was niet zo'n snelle tijd. Philippaerts (op H&M Legend of Love) ging 1 keer in de fout.

   

  Ondertussen was de Zwitser Pius Schwizer (op Cortney Cox) sneller foutloos dan Vermeir met 44"02 seconden. Verlooy, de nummer 3 van het EK, wist wat hem te doen stond. Hij schuwde de risico's niet, maar dat brak hem zuur op. Igor tikte 2 balken uit de lepels. Zijn snelle 42"73 seconden deed er zo niet toe.

   

  Deusser kwam als laatste in actie. Als thuisrijder had hij de zaal  mee. Killer Queen ging daar goed mee om en maakte in een razendsnelle tijd (41"37) zijn thuissupporters dolblij.

   

  "Dit is de tweede keer dat ik in Mechelen win. Dit is een beetje mijn thuistoernooi", zegt de man van Caroline Wauters. "De druk is groter, maar dit maakt me ook extra trots. Vanavond gaan we hier een feestje bouwen."

   

  Mechelen was de 9e van 14 wereldbekermanches in de West-Europese Liga. Pieter Devos, die de barrage miste na onder meer een weigering, blijft aan de leiding in de wereldbekerstand. Hij telt evenveel punten als de Zwitser Steve Guerdat en de Italiaan Emanuele Gaudiano.

  Kijk hoe dartel Daniel Deusser naar zege springt op Kerstjumping

  Uitslag barrage wereldbekerjumping Mechelen
      strafpunten tijd
  1. Daniel Deusser (Dui-Killer Queen) 0 41"37
  2. Pius Schwizer (Zwi-Cortney Cox) 0 44"02
  3. Wilm Vermeir (IQ van het Steentje) 0 45"16
  4. Christian Kukuk (Dui-Quintino) 0 48"45
  5. Emanuele Gaudiano (Ita-Chalou) 4 41"05
  6. Olivier Philippaerts (H&M Legend of Love) 4 41"52
  7. Julien Epaillard (Queeletta) 4 41"60
  8. Leopold van Asten (Ned-Miss Untouchable) 4 41"69
  9. Harrie Smolders (Ned-Monaco) 4 42"01
  10. James Wilson (GBr-Imagine de Muze) 4 42"08
  11. Jos Verlooy (Igor) 8 42"73
  12. Johan-Sebastian Gulliksen (Noo-Chaloubet) 8 43"07