Ga naar de inhoud

Beckham kiest voor Diego Alonso als eerste trainer van zijn club Inter Miami

Diego Alonso is de eerste coach van Inter Miami.

Oud-Uruguayaans international Diego Alonso (44) wordt de eerste coach van Inter Miami, de club waarvan David Beckham de oprichter en mede-eigenaar is. In 2020 zal Inter Miami debuteren in de Major League Soccer (MLS).

In 2014 kondigde David Beckham aan dat hij een MLS-team wou oprichten in Miami. In 2020, 6 jaar later, is het eindelijk zover: dan debuteert Inter Miami als profclub en dat meteen op het hoogste niveau. 

 

De Uruguayaan Diego Alonso is nu aangesteld als coach van Beckhams club. Alonso pakte de voorbije jaren enkele belangrijke prijzen. Zo won hij met de Mexicaanse clubs Pachuca (in 2017) en Monterrey (in 2019) de CONCACAF Champions League, het belangrijkste voetbaltoernooi voor clubs in Noord-Amerika, de Caraïben en Centraal-Amerika. Hij was de eerste trainer die dat voor elkaar kreeg met 2 verschillende clubs.

 

Inter Miami bereidt zich momenteel volop voor op het spelen van zijn eerste seizoen in de MLS. In maart zal het zijn allereerste competitiewedstrijd afwerken . Een eigen stadion heeft de club voorlopig nog niet, dat zal pas vanaf 2022 in orde zijn.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.