• home
 • video
 • pas verschenen

  Cocommentator Ludo Philippaerts leeft mee met zoon Olivier in Mechelen: "Doeme!"

  Sporza zond de wereldbekerjumping in Mechelen vandaag uit met commentaar van Gert Gommé en jumpinglegende Ludo Philippaerts. Die deelde zijn emoties met de kijker, toen zoon Olivier in de arena was: blij toen die de barrage haalde, vloekend toen die daarin een balk afwierp.

  Olivier Philippaerts had zijn zinnen gezet op een zege voor eigen volk. Zijn vader leefde mee in de eerste omloop en klapte luid mee op het ritme van de muziek. In de barrage was hij voorzichtiger en gespannen: "Ho... ho... ho." Toen een balk viel, kon hij een vloek niet onderdrukken.

   

  Achteraf gaf Philippaerts een reactie aan Stefaan Lammens, ex-Sporza, nu Belgische bond: "Ik geef graag cocommentaar. En als je geen emoties toont, heeft het publiek thuis daar weinig aan. Ik denk dat de mensen genoten hebben."

   

  Uiteindelijk moest Olivier Philippaerts vrede nemen met de zesde plaats. De Duitser Daniel Deusser won.

  Het verslag in het Journaal