Twee jonge Astana-renners aangereden in Spanje

  Vadim Pronskij (21) zou een serieuze knieblessure hebben opgelopen. Hij werd ook gehecht aan zijn kin.

  Twee jonge wielrenners van Astana zijn vandaag tijdens een trainingsrit in Spanje aangereden door een auto. Het gaat om twee renners uit Kazachstan: Jevgeni Gidich (23) en Vadim Pronskij (21). Beiden moesten na de aanrijding naar het ziekenhuis voor controle en behandeling.

  Veiligheid blijft een belangrijk, maar ook heikel thema in het wielrennen. Dat is vandaag nog maar eens gebleken nadat Jevgeni Gidich en Vadim Pronskij, 2 jonge Astana-renners, in het zuidoosten van Spanje zijn aangereden door een auto. 

   

  Gidich, die dit jaar enkele klassiekers reed en ook het WK op de weg, komt er vanaf met een gekneusde hand. Zijn ploegmaat Pronskij houdt volgens Astana serieuze knieblessures over aan het ongeval. De renner zou dit seizoen debuteren als prof bij de WorldTour-ploeg uit Kazachstan. Verdere details over de aanrijding zijn niet bekend.

   

  "Laat dit ongeval een waarschuwing zijn voor iedereen om geconcentreerd te blijven in het verkeer en respect te hebben voor andere weggebruikers", schrijft Astana op Twitter.