Nederlandse amazone Scholtens wint Wereldbeker dressuur in Mechelen

  Emmelie Scholtens stak met kop en schouders boven concurrentie uit.

  De Nederlandse Emmelie Scholtens heeft op de Kerstjumping in Mechelen de Wereldbekerwedstrijd dressuur gewonnen. Ze reed op Desperado N.O.P naar een persoonlijk record: 85.075. Jeroen Devroe werd de beste Belg op plaats 9.

  Scholtens stak er in Mechelen met kop en schouders bovenuit. Met haar score bleef ze ruim de Portugese Maria Caetano (80.940) voor. De Spanjaard Matute Guimon mocht als derde mee op het podium.

   

  Voor Belgisch kampioene Laurence Roos werd de wedstrijd voor eigen publiek een ontgoocheling. Ze moest opgeven. Jeroen Devroe werd zo de beste Belg. . Met het 12-jarig Belgisch Warmbloed Paard Hyrano kwam hij uit op een persoonlijk record van 75.705 procent, goed voor een 9e plaats.

   

  "Vergeet niet dat het voor Hyrano de eerste keer was dat hij op dit niveau een proef moest lopen. Het is abnormaal dat hij zo een sterke proef liep. Maar het bevestigt wel dat hij bijzonder getalenteerd is. Op termijn moet hij bekwaam zijn om boven de 80 procent uit te komen", reageerde Devroe.