Mads Pedersen verkozen tot Deens Wielrenner van het Jaar

  Mads Pedersen

  29 september 2019: Mads Pedersen ligt uitgeteld op het kletsnatte asfalt in Yorkshire.

  Het zal u niet verbazen, maar in Denemarken is Mads Pedersen verkozen tot wielerheld van het jaar. De 24-jarige renner van Trek-Segafredo verraste 3 maanden geleden met de wereldtitel op de weg. Pedersen werd zo de eerste Deense wereldkampioen wielrennen.

  Op de erelijst van Wielrenner van het Jaar in Denemarken volgt Mads Pedersen Michael Valgren op. Die won in 2018 de Omloop en de Amstel Gold Race.

  VIDEO: Herbeleef de slotkilometer van het WK

  Op een kletsnat wereldkampioenschap trekt Mads Pedersen met de Italiaan Matteo Trentin en de Zwitser Stefan Küng richting de streep.  Na een uitputtingsslag beschikt de Deen over de sterkste eindsprint.