BAM! Keisse en Terpstra breken 60 jaar oud (!) wereldrecord 100 km ploegkoers

  " "

  Niki Terpstra (r) maakt het wereldrecord aan de zijde van Iljo Keisse (l) op sociale media bekend.

  Voormalige Quick-Step-ploegmaats Iljo Keisse en Niki Terpstra hebben gisteravond de 100 kilometer ploegkoers in Kopenhagen gewonnen. En hoe: de twee zetten een nieuw wereldrecord mee over de afstand. Het vorige dateerde van 1960. 

  De Belg en de Nederlander hadden 1 uur, 50 minuten en 50 seconden nodig voor de 100 kilometer rondjes, goed voor een gemiddelde van 54,14 (!) km/u. Daarmee deden de twee bijna 1,5 minuut beter dan de Australisch-Italiaanse tandem Reginald Arnold/Fernando Terruzi. Die hadden in 1960 1 uur, 52 minuten en 14 seconden nodig voor de 100 kilometer.

   

  Terpstra maakte hun record trots bekend. De hashtag #speedonwheels (snelheidopwielen) is meer dan terecht.