Andy Murray moet Australian Open laten schieten door liesblessure

  " "

  Andy Murray liet na de Australian Open van 2019 een heupprothese steken.

  Net als Kim Clijsters zal ook Andy Murray niet te bewonderen zijn op de Australian Open. De 32-jarige Brit, die er zijn grandslamrentree in het enkelspel wilde maken na een heupoperatie, sukkelt met zijn lies.

  De organisatie van de Australian Open (20 januari-2 februari) was maar wat trots dat het kon uitpakken met de comeback van 2 voormalige tenniskampioenen. Kim Clijsters (36) besliste totaal onverwacht om in 2020 haar rentree te maken, maar enkele weken geleden raakte bekend dat een knieblessure roet in het eten gooide

  En gisteravond laat volgde ook de afzegging van Murray. Zijn manager Matt Gentry maakte bekend dat de Schot nog niet hersteld is van een liesblessure die hij vorige maand opliep in het Daviscup-duel tegen Spanje. "Het geneest niet zo snel als gehoopt."

   

  De Australian Open vorig jaar was voorlopig het laatste grandslamtoernooi van Murray. Meteen erna liet hij een heupprothese plaatsen en waren er twijfels of hij nog op het hoogste niveau kon tennissen. Maar die twijfels konden de vuilbak in. Murray won in oktober in Antwerpen zijn eerste ATP-toernooi sinds 2017.

   

  De voormalige nummer 1 viel na zijn heupoperatie ver terug op de ranking, maar is ondertussen weer 125e. De Australian Open staat nog niet op zijn palmares. Hij was wel 5 keer finalist in Melbourne (2010, 2011, 2013, 2015, 2016).

  "Balen, want heel hard gewerkt"

  "Ik heb heel hard gewerkt om weer mijn beste niveau te halen, waardoor ik dus erg baal in januari niet naar het Australian Open te kunnen trekken", reageerde Murray zelf wat later.

   

  "Na de editie van afgelopen jaar, toen mijn tennistoekomst onzeker was, keek ik er erg naar uit om terug te keren naar Melbourne. Ik was van plan het beste van mezelf te geven. Ik liep echter recentelijk een blessure op en laat het toernooi uit voorzorg links liggen."