Wat stond er op het spiekbriefje van Vercauteren voor Kompany?

  Roofe moest in steun van Thelin spelen, volgens het spiekbriefje.

  Om het voetbaljaar 2019 in schoonheid af te sluiten leverde de 21ste speeldag in de Jupiler Pro League nog wat leuke beelden op. Van het spiekbriefje van Kompany tot de handsbal van Cobbaut: bekijk hier de opvallendste fragmenten.

  Kompany laat briefje met tactische richtlijnen rondslingeren

  Na de wissel van Michel Vlap voor aanvaller Isaac Kiese Thelin moesten de voorste gelederen van Anderlecht worden herschikt. Coach Frank Vercauteren probeerde de tactische aanpassingen subtiel door te spelen naar Vincent Kompany op een spiekbriefje, maar de camera's konden het verfrommelde kladblad toch nog ontcijferen. Meer dan een kleine aanpassing van de 4-4-2 staat er echter niet op.

  Hoedt scoort net na affluiten mooie openingstreffer

  "Als Anderlecht zo speelt, verdienen ze Play-off I niet." Antwerp-verdediger Wesley Hoedt was na het scoreloze gelijkspel tegen Anderlecht niet te spreken over de paars-witte aanpak. Nochtans had de Nederlander wel nog gescoord, helaas voor hem met een gefrustreerde trap na het laatste fluitsignaal.

  Cobbaut gaat vrijuit na handsbal

  Sambi Lokonga en Alexis Saelemaekers kregen van scheidsrechter Verboomen een gele kaart onder de neus geduwd, maar ploegmaat Elias Cobbaut ontsnapte vreemd genoeg aan een straf. Nochtans had de verdediger wel heel opvallend de bal binnen de lijnen proberen te houden met zijn arm.

  Carcela ontsnapt twee keer aan een kaart

  Ook Mehdi Carcela verdween niet in het strafboekje van scheidsrechter Bram Van Driessche. De aanvaller van Standard trapte Mohammadi onderuit en werd niet veel later nog eens betrapt op natrappen, maar beide fouten werden door de vingers gezien.

  Preud'homme en Balette solliciteren wel met succes naar geel

  Michel Preud'homme en Peter Balette konden op minder medelijden rekenen van de scheidsrechter. Zowel de coach van Standard als de T2 van AA Gent nam de scheidsrechterlijke beslissingen op de korrel. Voor hen toverde Bram Van Driessche wel een gele kaart uit zijn broekzak.

  Perica trapt deel van scorebord stuk

  Stipe Perica had een sluw plannetje om toch de aansluitingstreffer van Moeskroen "op het scorebord te zetten". Met een harde pegel trof hij het scorebord, maar meer dan wat kapotte ledlichtjes leverde het niet op.