IN BEELD: De schansspringers vliegen weer het nieuwe jaar in

  schansspringer

  Is het een vliegtuig? Is het een vogel? Neen, dat is het niet. Het is een schansspringer die je aan de hemel ziet.

  Bij ons is het hoogseizoen in het veld volop aan de gang, in de Alpen beleven  de schansspringers hoogdagen. Op de Schattenbergschans van Oberstdorf (Dui) zijn de waaghalzen van de skisport aan het Vierschansentoernooi begonnen. En dat levert mooie plaatjes op.

  Weer 4 op 4 voor Kobayashi?

  Het Vierschansentoernooi speelt zich eerst in Duitsland af (morgen in Oberstdorf en woensdag in Garmisch-Partenkirchen) en daarna in Oostenrijk (zaterdag 4 januari in Innsbruck en maandag 6 januari in Bischofshofen). Vorig jaar vloog Ryoyu Kobayashi op eenzame hoogte. De 23-jarige Japanner won alle wedstrijden van het toernooi.

   

  Vandaag warmde Kobayashi op met een 4e plaats in de kwalificaties in Oberstdorf. Zijn oudere broer Junshiro werd 2e, de Oostenrijkse topper Stefan Kraft was de beste.

  VIDEO: Kobayashi wint ze allemaal in 2018-2019