Gullegem pakt uit met Wout van Aert én Mathieu van der Poel

  Wout van Aert en Mathieu van der Poel

  Gisteren stonden Wout van Aert en Mathieu van der Poel samen aan de start van de Azencross in Loenhout.

  Wout van Aert werkt deze winter een beperkt programmma af in het veld. Zijn volgende afspraak na zijn rentree in Loenhout wordt de Cyclocross van Gullegem volgende week zaterdag. Ook Mathieu van der Poel staat er aan de start.

  Na zijn akelige val in de Ronde van Frankrijk vorige zomer heeft Wout van Aert gisteren eindelijk nog eens een veldrit kunnen afwerken. In de modder van Loenhout ploegde de voormalige wereldkampioen meteen naar een 5e plaats.

   

  Volgende zaterdag rijdt Van Aert zijn 2e wedstrijd van het veldritseizoen. In het zuiden van West-Vlaanderen staat hij aan de start van de piepjonge Cyclocross Gullegem.

   

  De veldrit bestaat nog maar enkele jaren, maar de organisatie schotelt de crossliefhebbers wel al een sterk deelnemersveld voor. Naast Van Aert tekent ook wereldkampioen Mathieu van der Poel present.

   

  Wordt het de tweede en de laatste keer dat de twee tenoren mekaar kruisen deze winter? Dat hangt af van Van Aert. Na het Belgisch kampioenschap op zondag 12 januari in Antwerpen beslist hij welke crossen hij nog rijdt.

   

  "Afhankelijk van hoe die wedstrijden gaan, zal ik beslissen of ik het WK rijd", zei Van Aert gisteren na de Azencross. "Ik wil daar enkel naartoe om te presteren. Als ik denk dat dat mogelijk is, dan maken we een planning op dat ik daar op mijn best kan zijn."

   

  Van der Poel wil dit seizoen nog 10 crossen rijden. Na het wereldkampioenschap op 2 februari in Zwitserland concentreert hij zich weer op het wegwielrennen en het mountainbiken.

  Voorts snellen in Gullegem o.a. Michael Vanthourenhout, Zdenek Stybar, Corné van Kessel en Gianni Vermeersch over het crossparcours. Ook wegrenner Xandro Meurisse is nog eens van de partij. Bij de vrouwen toppen Ceylin Alvarado, Yara Kastelijn en Annemarie Worst de affiche. Loes Sels komt haar titel verdedigen.

  VIDEO: Van Aert beslist pas na BK over deelname WK

  De volgende crossen van Wout van Aert
  zaterdag 4 januari Cyclocross Gullegem
  zondag 12 januari BK in Antwerpen
  zondag 2 februari WK in Dübendorf (Zwi)?
  De volgende crossen van Mathieu van der Poel
  zondag 29 december Superprestige Diegem
  maandag 30 december GP Paul Herygers in Bredene
  woensdag 1 januari GP Sven Nys in Baal
  zaterdag 4 januari Cyclocross Gullegem
  zondag 5 januari Brussels Universities Cyclocross
  zondag 12 januari NK in Rucphen
  maandag 13 januari Cyclocross Otegem
  zaterdag 25 januari Kasteelcross in Zonnebeke?
  zondag 26 januari GP Adrie van der Poel in Hoogerheide (Ned)
  zondag 2 februari WK in Dübendorf (Zwi)