Manuel Pellegrini haalt de jaarwisseling net niet bij West Ham United

  Manuel Pellegrini zal op 1 januari niet meer langs de zijlijn staan bij West Ham United. De nederlaag tegen Leicester was de laatste druppel voor het bestuur van de club. De Chileen kon dit seizoen amper 5 keer winnen met zijn spelerskern.

  Na twintig speeldagen staat West Ham United pas 17e in de Premier League. De voorsprong op de eerste degradatieplaats is amper een punt. Die tegenvallende resultaten kosten Pellegrini in zijn tweede seizoen bij de club zijn job. Vorig jaar parkeerde de Chileen West Ham nog op plaats 10.

   

  "Het is met pijn in het hart dat we deze beslissing nemen", staat er op de clubwebsite te lezen. "We moesten iets doen om de club weer op de sporen te krijgen. We willen nu handelen om een nieuwe trainer zoveel mogelijk tijd te geven."

   

  Wie de opvolger van Pellegrini wordt, is nog niet bekend.