Nikolas Maes warmt op voor wielerjaar met winst in strandrace Bredene

  Nikolas Maes sluit 2019 af in schoonheid.

  Nikolas Maes (Lotto Soudal) heeft de strandrace in Bredene op zijn naam geschreven. De 33-jarige renner haalde het in de sprint van Bert Van Lerberghe. Oliver Naesen en Yves Lampaert nestelden zich in de top 10.

  Het is nog een maand wachten op de start van het nieuwe wielerseizoen eind januari in Australië. Maar de Belgische renners konden al opwarmen op hun mountainbike met een strandrace van 60 kilometer in Bredene.

   

  Nikolas Maes sluit 2019 af op het hoogste schavotje. Hij klopte Bert Van Lerberghe in de sprint. Vito Braet (3e) duwde Timothy Dupont van het podium. Emiel Vermeulen werd vijfde. Oliver Naesen legde beslag op plaats 7, Yves Lampaert werd 9e.

   

  "Het feit dat er veel wegrenners aan de start kwamen, bepaalde het wedstrijdbeeld", zei Maes. "Bij de stroken in het mulle zand hadden wij het lastig, maar eens op de harde zandstroken konden wij, net als op de weg, fiks doorgeven waardoor alles weer samenkwam. Dit wil ik nog wel eens overdoen in mijn voorbereiding op het wegseizoen."