Schaakgrootmeester Carlsen heeft de 3 wereldtitels weer in handen

    Magnus Carlsen heeft het WK Rapid in Moskou gewonnen. De Noor verloor geen enkele partij op het wereldkampioenschap. Carlsen is ook regerend wereldkampioen in het klassieke en het blitzschaak. Het is pas de tweede keer in de geschiedenis dat de drie wereldtitels in handen van één persoon zijn. In 2014 leverde Carlsen die prestatie een eerste keer.

    Na 2014 en 2015 is het voor de 29-jarige Noor de derde titel op een WK Rapid. Hij hield dit jaar met 11,5 punten op een maximum van 15 de Iraniër Alireza Firouzja, de Amerikaan Hikaru Nakamura en de Rus Vladislav Artemjev een punt achter zich.

     

    Ook in de klassieke schaak en de blitzschaak (= snelschaak) is Carlsen de huidige wereldkampioen. Een prestatie die hij alleen zichzelf al eens had voorgedaan. Het feestje zou wel van korte duur kunnen zijn want morgen en overmorgen staat het volgende WK blitzschaak al op het programma. Daar kan de Noor dus opnieuw 1 van zijn 3 wereldtitels kwijtspelen.