Leonardo Jardim moet weer opkrassen in Monaco, bestuur kiest voor Moreno

  " "

  Leonardo Jardim (45) kan het tij niet keren.

  Monaco heeft net voor de jaarwisseling zijn coach de laan uitgestuurd. De 45-jarige Portugees Leonardo Jardim moet opnieuw opstappen. Voormalig Spaans bondscoach Robert Moreno wordt zijn opvolger in het prinsdom. Hij tekent een contract tot juni 2022. 

  Nog geen jaar nadat Leonardo Jardim opnieuw werd opgevist als trainer door AS Monaco staat hij alweer bij het huisvuil. De coach moest in 2018 al eens plaatsmaken voor Thierry Henry. Maar de passage van de Fransman werd geen succes. Daardoor mocht Jardim begin dit jaar weer terugkeren om nu dus weer een C4 onder zijn neus geschoven te krijgen.

   

  Op dit moment staat Monaco op de 7e plaats in de Ligue 1. Het won op de laatste speeldag zelfs met mooie 5-1-cijfers tegen Rijsel. Maar dat was dus onvoldoende voor het bestuur om hem aan boord te houden. De bazen hadden hun zinnen gezet op Moreno, de vorige Spaanse bondscoach.

   

  "We geloven heel erg in de kwaliteiten van Moreno", klinkt het. Het wordt voor de Spanjaard wel pas zijn eerste job als hoofdcoach van een club. Hij was voorheen assistent bij onder andere Barcelona en de nationale ploeg van Spanje. Daar werd hij dit jaar ook even hoofdcoach. Hij leidde Spanje naar het EK, maar moest na de terugkeer van Luis Enrique vertrekken.

   

  Na een korte break keren de spelers van Monaco zondag terug naar het trainingscentrum. Daar zou Jardim - deze keer definitief? - afscheid nemen van de spelersgroep.